Spacers - vad är det?

En coilover är en bil-upphängningsanordning. "Coilovers" är förkortning för"spiralfjäder över chock" om man nu ska direktöversättadet från engelskans coilovers. Coilovers är bland det vanligaste eftermarknads prylarnabilister köper. En av dekändaste aktörerna i branschen (om inte den största)är SC Styling

f:id:larswilks:20210404045045j:plain


Vad består allt av?

Den består av en stötdämpare med en spiralfjäder somomger den. Stötdämparen ochfjädern monteras som en enhet före installation ochersätts som en enhet närstötdämparen har läckt ut. Detta ger optimal dämpningutan vridbelastning.

Det finns oftast för alla bilmärken och modeller,normalt används coilovers påsportbilar, gatu, bana, rally och drifting-fordon.

Kärnan i den fylliga coilovers är chocken. Liksomalla stötar ansluter spolöverensenövre fäste direkt till chassit medan det nedre fästetansluts till den nedre A-armen i dendubbla ”vinkeln layouten” eller i själva fjäder konfigurationen.

- Jag vet att det här låter som nördspråk men tyvärrgår det inte att förklaracoilovern på ett enklare sätt menar Andreas Sjögren,specialist sedan 1972.

Hur fungerar coilovers?

Det typiska upphängnings systemet har en styrarm,spiralfjäder och en stötdämpareeller en fjäderben. Skillnaden mellan en fjäderbenoch en normal variant är att enfjäderben bär en del av bilens vikt. För det mestaär fjädern monterad på ”staget”.

Fördelar med Coilovers

De två huvudsakliga fördelarna med coilovers är denförbättrade hanteringen ochjusterbarheten som uppstår. Att ändra bilens hanteringprestanda innebär vanligtvis attstörre delen av upphängning systemet tas bort.

Men med en väldesignad coilover kandu förbättra hanteringen utan att ändra mycket påde andra delarna av din bils fjädring och du kan installera en coilover i nästan vilkenbil som helst.

Mycket få upphängningssatser för fjädring ger höjdjusterbarhet.Så mycket som duvill ha en låg rittinställning för din bil, kommerdet inte att vara bekvämt i all terräng.Så att kunna höja körhöjden när du vill är en storfördel

Tack för besöket